Zonwering en afscherming

Een esthetische oplossing die tegemoetkomt aan uw energiebehoeften

Strekmetaal en zijn driedimensionale karakter heeft als grote troef dat het zowel beschermt tegen zon als tegen ongewenste inkijk.

Onze oplossingen combineren esthetiek en functionaliteit en leveren een reële energiewinst op vanwege hun dubbele werking: ze zorgen voor schaduw, maar laten tegelijkertijd licht door. Aan de hand van de oriëntatie van het gebouw en de dagelijkse blootstelling aan de zon kan eerst een nauwkeurige studie verricht worden om de precieze behoeften te bepalen. Vervolgens wordt een keuze gemaakt uit de maas, het juiste kader, en de module-indeling (verticale, horizontale “met kleppen”, vaste of mobiele), om eindelijk de esthetische afwerkingscriteria te laten spreken, wat een extra cachet zal geven aan de gezochte huidige thermische vereisten.

 

Mobiele luiksystemen

MDB Metal heeft ook zijn eigen systeem van mobiele luiken voor gevels ontwikkeld: het Movin’-systeem. Draaiende of schuivende, kan aan de binnenzijde of buitenzijde van raampartijen geplaatst worden, zowel bij renovatie als in nieuwbouw. Het combineert 3 afzonderlijke componenten die, gemonteerd, een solide en gegarandeerd geheel vormen, getest door het WTCB (NBN EN 13659: beveiliging bij raampartijen bij gesloten uitvoering) :

1. Een uniek omrandingsprofiel ontwikkelde door MDB Metal

Profiel MDB Metal Movin'

2. Draaiend of verschuifbaar, naar uw keuze, dankzij een van kwaliteit ijzerwerk

Movin' schuivende luiken     Movin' draaiende luiken

2. Een breedte keuze voor de invulling, tussen mogelijkheden in strekmetaal mazen en onze creADesign gamma

Movin' strekmetaal gamma    Movin' creADesign gamma

Raadpleeg onze online documentatie voor meer informatie over onze Movin’-systeem !